Als Mercedes Benz 190 SL specialist restaureren wij voortdurend dit type auto op het allerhoogste niveau. Deze top kwaliteit gekoppeld aan een verantwoorde prijsstelling wordt door onze klanten gewaardeerd. Meestal zijn de auto's al verkocht tijdens het restauratieproces en heeft de nieuwe eigenaar nog inspraak in kleur of interieur. Door de voortdurend positieve prijsontwikkeling van deze auto's is de aanschaf van een Star Classics Mercedes Benz 190 SL een solide investering.Een gerust gevoel,  maar dat is natuurlijk niet wat de ware liefhebber beweegt. Die wordt gefascineerd door de wonderschone lijn van de carosserie, het glanzende lakwerk en het prachtige chroom. Het nieuwe lederen interieur in de originele kleur ademt de onmiskenbare geur zoals die was bijna 50 jaar geleden bij het verlaten van de fabriek in Duitsland. Een sensatie voor de ware kenner en liefhebber: Een nieuw gebouwde Mercedes 190 SL!

Dat sensationele gevoel maakt zich ook van je meester tijdens het rijden met deze markante cabriolet. Is dit een oude auto? Alles voelt nieuw aan, de besturing, de versnellingsbak, de remmen, maar vooral de soepele motor. Dat is puur genieten, cabrioletkap open, zonnetje erbij, Heerlijk! Daar doen onze specialisten in 's-Hertogenbosch het allemaal voor.


HET BEGIN


Het uitgangspunt van een restauratie is altijd een complete, originele, maar vooral roestvrije auto. Voortdurend speuren onze partners om dergelijke auto's te vinden veelal in gebieden met een droog klimaat. Omdat de Mercedes 190SL geen enkele roestpreventie kreeg vanuit de fabriek sloeg de roestduivel al snel toe en is de carosserie vaak aangetast. Het vinden van een auto die voldoet aan onze normen is geen makkelijke klus, maar we slagen er nog steeds in en hebben een mooie voorraad aan restauratie auto's op weten te bouwen de afgelopen jaren.START VAN DE RESTAURATIE

Na ontvangst van de restauratieauto vindt er een grondige inventarisatie plaats van de toestand van de auto. Nummers worden gecontroleerd, originele uitvoering wordt vastgesteld. Dan wordt de onderdelenlijst opgesteld van ontbrekende of te vervangen onderdelen. Kwaliteit staat daarbij centraal. Vervolgens start de demontage van de auto totdat alleen de kale carosserie nog op 4 zwenkwielen staat.


TECHNIEK

Alle gedemonteerde componenten worden afzonderlijk gecontroleerd, gereviseerd of geheel vervangen. Daarbij is het uitgangspunt dat ieder onderdeel als nieuw of beter als nieuw moet zijn zowel technisch maar ook optisch. We stellen er prijs op dat ook het uiterlijk van de gereviseerde dynamo, of rembekrachtiger er precies origineel uitziet compleet met de originele fabriekssticker erop.

Motor, versnellingsbak, remmen alles ondergaat een grondige technische revisie en wordt weer in de originele lak gespoten. Assen worden geheel gereviseerd met nieuwe lagers. Alle rubbers worden vervangen. Speciaal de carburatie van de motor krijgt extra aandacht. De originele dubbele Solex carbarateurs worden geheel nieuw gebouwd en technisch verbeterd. Een zwak punt van deze auto's is daarmee meteen en voorgoed verholpen. Een soepele vlot lopende motor is het gevolg.INTERIEUR

Ondertussen is de bekledingsspecialist ijverig aan de slag met de stoelen en het overige interieur. Compleet nieuw binnenwerk en verenpakket in de stoelen zorgen voor maximaal zitcomfort. Vervolgens worden deze met soepel leder bekleed in originele kleurstelling. De vloer wordt bekleed met het originele tapijt. Het dashboard en de deurpanelen worden ook voorzien van leder op de originele wijze.

De meters in het interieur worden grondig gereviseerd evenals de schakelaars , slotjes en kapsluitingen. Op verzoek wordt er een Becker Mexico radio gemonteerd, met nieuwe techniek voor een prima geluid uit de nieuwe speaker in originele behuizing. Finishing touch is de onmiskenbare antenne met rode punt.

LAKWERK

Veel, heel veel aandacht wordt er besteed aan het super strak maken van de carosserie, perfecte pasnaden van deuren, koffer en motorklep is een absolute must. Na een basis en diverse grondlagen en tussentijds schuren volgt de inspectie of de auto helemaal perfect is. Dan volgt de laatste laklaag in een originele Mercedes Benz kleur. Dit lakwerk is kwalitatief beter dan het origineel, en dat komt naar voren door de onweerstaanbare duurzame diepe glans.


EINDMONTAGE

Nu start de opbouw van een Mercedes Benz 190 SL in zijn tweede jeugd. Met de grootste nauwkeurigheid wordt de auto weer gemonteerd met nieuwe RVS bouten, moeren en parkers conform fabrieksspecificatie of met de originele opnieuw gegalvaniseerde bouten. Alles wordt precies pas gemaakt en afgesteld. Alle holle ruimtes van de carosserie worden voorzien van vloeibare was ter bescherming tegen roest.

Het gepolijste kapframe met nieuwe Sonnenland stof wordt gemonteerd en pas gemaakt.

EINDCONTROLE

Nu de Mercedes 190 SL compleet is wordt de techniek zorgvuldig afgesteld en volgen er diverse uitgebreide proefritten waarin alles precies vastgelegd wordt wat nog niet helemaal perfect is. Bij terugkomst in de werkplaats worden dan deze laatste zaken gecorrigeerd en alles nogmaals  gecontroleerd. Een Mercedes Benz 190 SL is dan klaar om aan zijn tweede jeugd te gaan beginnen en samen met zijn nieuwe eigenaar veel veilige en plezierige cabrio kilometers te gaan beleven.

Momenteel werken we aan meerdere 190 SL's in aansprekende kleuren.
Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.