NIEUW 190SL RECORD

Nog nooit hadden we 3 Mercedessen 190SL tegelijk in restauratie. Onze specialisten hebben het er druk mee maar dat gaat niet ten koste van de kwaliteit! Bijgaande foto's bewijzen dat er bij Star Classics volgens de allerhoogste normen gewerkt wordt en dat daardoor het eindresultaat altijd beter is als toen de auto nieuw was. De zwarte ( DB 040) 190SL uit 1961 begint alweer enige vorm te krijgen. Daarnaast werken we aan een 190SL 1960 (DB 190) grafiet grijs en een 190SL 1955 in DB 274 (Lichtgroen metallic, zeer apart voor 1955!!) Voor de kenners en liefhebbers wat fraai fotomateriaal met een korte toelichting.


PERFECTIE ALS PASSIE is ons credo en dat wordt hier weer bewezen door onze enthousiaste specialisten die van ieder project een succes maken. Een perfecte nieuwe 190SL, het lijkt een droom maar in 's-Hertogenbosch maken we ze om onze klanten veel, heel veel cabrio plezier te geven. Het merk Mercedes Benz, de schitterende vormgeving en spreekwoordelijke kwaliteit zorgen ervoor dat U investeert in een waardevast bezit.

SCHITTEREND ZWART

Klassiek en stijlvol dat stemmige zwart, maar wat een moeilijke kleur om de carosserie mooi strak te krijgen, je ziet er werkelijk alles op! Maar deze laklaag is als een spiegel en de auto is onwaarschijnlijk strak wat een vakwerk! Bij de montage wordt de lak zorgvuldig beschermt zodat deze niet beschadigd wordt. Dat geldt ook voor het nieuwe glanzende chroom dat tijdens de werkzaamheden geheel afgeplakt wordt, het is nieuw en het moet ook nieuw blijven, zelfs het kleinste krasje is voor ons al onacceptabel!

GLANZEND CHROOM

Alleen het allerbeste chroom is goed genoeg voor een Mercedes 190SL van Star Classics. Prachtig gepolijst en super strak,  voorzien van een feilloze mooie volle chroomlaag. Oogver-blindend mooi, precies recht gemonteerd, dat geeft de auto het cachet en de superieure kwaliteitsuitstraling die we nastreven. Met minder nemen we geen genoegen!

 

PERFECTIE TOT IN DETAIL

Omdat we voor onze klanten alleen het allerbeste willen worden ook de minder in het oog springende detail op een superieure wijze uitgevoerd. We gaan daar ver in, heel erg ver, maar dit is wel de garantie voor de allerhoogste kwaliteit.

Zo worden alle onderdelen die vanaf de fabriek gegalvaniseerd zijn na demontage zorgvuldig uitgezocht en gereinigd en dan opnieuw galvanisch behandeld, onderdelen die aangetast zijn worden vervangen voor nieuwe. Alle lijsten worden keurig gericht, gepolijst en dan weer gemonteerd met roestvrijstalen parkers die voor de montage gedompeld zijn in een conserveringswas. Dat voorkomt roest zelfs na 20 jaar! Inderdaad, beter als nieuw! Een raammechanisme is aan het oog ontrokken door de bekleding, vaak wordt daar dan ook weinig aandacht aan besteed. Bij Star Classics doen we dat anders zoals de foto's bewijzen. Zorgvuldig demonteren, reinigen en ontvetten, opnieuw galvaniseren en vervolgens weer monteren. Dat werkt gegarandeerd probleemloos de komende 20 jaar! Evenzo komen de deursloten aan de beurt waardoor de deur weer solide in de sluiting klikt als een kluisdeur.

TECHNISCHE COMPONENTEN

Alle technische componenten worden natuurlijk tip top in orde gemaakt maar ook optisch weer perfect in de staat gebracht zoals ze origineel waren. Dat betekend zorgvuldig reinigen en poedercoaten zodat het weer jaren beschermd is en die spectaculaire "als nieuw" look heeft. Alle rubbers worden vervangen zodat het comfort en de wegligging weer optimaal is. "Hij rijdt als nieuw" roepen onze klanten dan enthousiast!

LICHTEND VOORBEELD

Na een periode van 40  jaar of zelfs langer verteerd de buitenmantel van de elektrische bedrading. De mantel wordt brokkelig en vormt daarmee de aanleiding voor storingen, kortsluiting of zelfs brand. Vaak worden dan gedeelten van de kabelboom vervangen bij wijze van reparatie. Bij Star Classics gaan we daar wat rigoureuzer mee om en monteren we zonder uitzondering een compleet nieuwe kabelboom gemaakt van hoogwaardige kabel en solide kabelschoentjes voor het allerbeste contact. Het is een enorm werk maar elektrische storingen zijn daarmee definitief uitgesloten.

De restauratie verloopt voortvarend, de motor zit er alweer in. Nu de chromen grille nog niet geplaatst is zijn de prachtige motor onderdelen nog goed zichtbaar. Let ook op de originele dubbele Bosch claxons inclusief de originele merkplaatjes. Alles origineel conform fabrieksspecificatie!

De nieuwe chromen lijstjes zitten alweer op de "wenkbrauwen"  boven de wielkasten, netjes gemonteerd met nieuwe RVS  parkertjes die  erst in de was gedoopt zijn. Geen roest dus
bij de schroefgaatjes ook niet over 10 jaar.
De nieuwe bedrading is klaar om aangesloten te worden. Het knipperlicht is nieuw en gemonteerd op een nieuw rubber,  gegarandeerd waterdicht.
De originele deurklinken zijn opnieuw verchroomd en het slotje vervangen, daarna voorzichtig gemonteerd met nieuwe rubbers onder de klink. Wat een prachtig contrast dat chroom en die diepzwarte kleur!
Perfectie als passie, kijk dat bedoelen wij daar nu mee. Alle mechaniek in de deur zorgvuldig opnieuw gegalvaniseerd en de geleidingsrubbertjes vervangen. Dat gaat gegarandeerd weer probleemloos 20 jaar of wellicht langer mee. Dat is nu de kwaliteit die onze klanten zo op prijs stellen, het is erg veel werk maar ook tekenend voor onze werkmethode. Ook al zie je het niet het moet toch perfect zijn en liefst beter als nieuw. Dat is de keiharde garantie dat een gerestaureerde Mercedes 190SL van Star-Classics een solide investering is en blijft.  Ondertussen mag U er onbeperkt van genieten en de wonderschone lijnvoering bewonderen. Wat een heerlijke hobby!!

De nieuwe achterlichtunit, prachtig chroom, nieuwe heldere glazen in de Europese specificatie rood-wit-oranje gemonteerd op een nieuwe rubber. De nieuwe bekabeling zorgt voor een feilloze werking.


TECHNISCHE UITDAGING MET EEN STER!

In de Star Classics collectie bevinden zich vele exclusieve automobielen met een markante historie. Zo ook de Mercedes Benz 600 Pullman uit 1967. Deze verlengde versie met de aparte vis-a-vis opstelling van de achterbanken werd nieuw besteld door Mr. Peterson, een succesvol uitgever uit Los Angeles USA en tevens oprichter van het grote Peterson Automobielmuseum. Een echte kenner en liefhebber van fraaie automobielen. Enige jaren geleden waren we in de gelegenheid deze 600 te kopen. Een prachtige aanwinst voor de Star-Classics collectie. Ondanks de lage mijlenstand van slechts 34.000 miles had de auto de nodige aandacht nodig om wederom in topconditie te komen.

Voor een totale restauratie was de auto in een veel te goede conditie, dus werden aan de hand van een gedegen werkplan de technische componenten in kaart gebracht die aangepakt diende te worden. Dan start de uitdaging van onze technische specialist Ton van Grinsven. De motor verloor wat compressie op een cylinder door een lekkende pakking en de automatiche versnellingsbak verloor tevens olie. Reden genoeg om de gehele motor en bak te lichtten en te "verpakken". Dit bood Ton tevens de kans om alle nevenaggregaten te demonteren en weer tip top in orde te brengen. Zelfs de originele fabrieksstickers werden weer aangebracht. Het resultaat is zowel optisch als technisch subliem, de motor loopt weer zijdezacht en soepel zoals toen de auto de fabriek verliet in 1967. Perfect vakwerk wat helemaal past bij de indrukwekkende uitstraling van een Mercedes 600 Pullman!